Uslovi kupovine

Uslovi korišćenja Web sajta Nordemax.com

Posetom i korišćenjem Web sajta https://nordemax.com se obavezujete na postupanje koje je regulisano važećim zakonskim propisima koji uređuju ovu oblast. Web sajt Nordemax.com poseduje sopstveni autorski sadržaj, sadržaj koji pripada poslovnim partnerima, kao i linkove ka drugim Web sajtovima. Sve sadržaje na Web sajtu Nordemax.com koristite na sopstvenu odgovornost. Internet prodavnica Nordemax.com ne može da snosi odgovornost ni za kakvu materijalnu ili nematerijalnu štetu nastalu posećivanjem linkova i Web stranica koje se ne nalaze na Web sajtu https://nordemax.com.

Ponuda proizvoda u Internet prodavnici Nordemax.com

Prodaja robe putem Web sajta Nordemax.com se obavlja u okviru registrovane delatnosti.

Na stranicama Web sajta Nordemax.com posetioci mogu pretraživati i pregledati ponudu proizvoda. Svaki proizvod iz ponude ima jasno istaknut naziv, opis, kao i tehničke i upotrebne karakteristike. Takođe, za sve proizvode su jasno istaknute cene i trajanje garancije. Posetioci, kao i kupci koji su već ostvarili kupovinu, na stranicama sa proizvodima mogu preuzeti uputstva za upotrebu, kao i dokumente ocena o usaglašenosti, za proizvode za koje je to zahtevano Zakonom.

Za sve informacije istaknute na Web sajtu, poslovna i tehnička administracija Internet prodavnice Nordemax.com se trudi da u svakom trenutku budu dostupne i potpune, ali prikupljene informacije mogu imati nedostatke, i pored stalnih provera. U slučaju uočenih neispravnosti informacija, Nordemax.com će postupati isključivo u korist kupaca.

Cene proizvoda

Na stranicama sa ponudom proizvoda Internet prodavnice Nordemax.com uz svaki proizvod je navedena prodajna cena sa uključenim PDV-om. Ukupna cena narudžbine je uvećana za iznos troškova isporuke. Akcije (vremenski i količinski ograničene ponude proizvoda uz posebne cenovne pogodnosti ili cenovne podsticaje) Web sajt će objavljivati periodično ili sezonski, uz odluke definisane poslovnom politikom, i uz zakonito postupanje prema kupcima.

Naručivanje proizvoda

Posetilac Internet prodavnice može naručiti proizvod izborom željene količine odabranog proizvoda, i pritiskom ne dugme „Ubacite u korpu“. Nakon toga, na stranici „Korpa“, posetilac može pregledati listu proizvoda koje želi da naruči, odnosno da kupi preko Internet prodavnice. Na stranici „Korpa“, posetilac može da poveća ili umanji količinu proizvoda koje želi da naruči, kao i da ukoliko želi, sve proizvode ukloni iz korpe.

Na stranici „Naručivanje“, kupac ima mogućnost da ponovo pregleda svoju narudžbinu, kao i ukupnu cenu narudžbine. Pored toga, kupac se obaveštava da će cena narudžbine biti uvećana za troškove isporuke na adresu putem kurirske službe, a po cenovniku isporuke navedenom na stranicama Internet prodavnice.

Na stranici „Naručivanje“, kupac unosi svoje podatke za isporuku proizvoda. Pored mesta i adrese stanovanja, od kupca se traži da unese svoju e-mail adresu na koju će mu stići potvrda o kupovini, kao i broj telefona, radi eventualne komunikacije isključivo u vezi sa kupovinom ili ispravljanjem poteškoća u naručivanju i isporuci. Nakon unošenja i provere ispravnosti unesenih podataka, kupac naručuje proizvode pritiskom na dugme „Naručite“.

Način plaćanja

Potrošač koji proizvode kupuje preko internet prodavnice Nordemax.com može platiti pouzećem, odnosno prilikom isporuke od strane kurirske službe. Druge metode plaćanja naručenih proizvoda nisu moguće.

Naručeni proizvodi se naplaćuju potrošaču prilikom isporuke od strane kurirske službe, zajedno sa iznosom cene isporuke.

Rok isporuke

Naručeni proizvodi se predaju kurirskoj službi tokom narednih 24 sata od trenutka naručivanja, osim nedeljom. Rok isporuke dalje zavisi od kurirske službe, koja je u obavezi da proizvode dostavi kupcu u roku od 3 radna dana, uz izuzetke za mesta u kojima je isporuka usporena.

Ukoliko pošiljka stigne do kupca oštećena, preporuka je da u roku od 24 sata kupac kontaktira kurirsku službu koja je isporučila paket, kako bi se sastavio zapisnik. Prilikom preuzimanja, potrebno je da kupac pregleda paket i da uoči oštećenja. Kupac ima pravo da odbije prijem paketa ako je transportna kutija oštećena u toj meri da je i sadržaj ostećen ili nekompletan. U tom slučaju, kupac treba da obavesti Internet prodavnicu Nordemax.com, radi ponovne isporuke.

Ukoliko je naručeni proizvod stigao neoštećen ali neispravan, kupac treba da kontaktira Internet prodavnicu Nordemax.com, kako bi dobio zamenu kupljenog proizvoda.

Reklamacije i odustanak od kupovine

Reklamacije, odustanak od kupovine ili žalbe na proces kupovine i isporuke kupci mogu poslati popunjavanjem formulara na stranici Podrška, ili slanjem e-maila na adresu: [email protected]

Za sve ustanovljene neispravnosti proizvoda, Nordemax.com će u najkraćem roku obezbediti popravku, ili novi proizvod.

Potrošač ima pravo na odustanak od ugovora kupovine putem Interneta, i na povraćaj sredstava u visini plaćene cene za vraćenu robu u roku od 14 dana na način propisan Zakonom. Pri tome, kupac mora priložiti obrazac o odustnaku.

Za proces reklamacije, i za odustanak od kupovine proizvoda preko Interneta, informacije možete dobiti na stranici Prava potrošača.